Lina, Souri och Kitzy <3

Hoppningen i onsdags

Publicerad 2013-09-13 09:36:00 i Souri Vuo,

I onsdags så var jag och Soran iväg till Britt och tränade lite hoppning! vilket gick kanon! vi tränar ju grunderna och känsla, rytm osv, hindrena är väldigt låga, men det är så jag vill ha det eftersom jag har lättare att koncentrera mig om det inte är nån höjd, så den får komma senare när jag känner mig mer säker på mig själv!
 
Vi började med att galoppera över en enkel bom på marken, skulle rida på den som jag red på ett hinder, och det gick kanon, sen ökade vi upp tempot i galoppen, då blev det mycket svårare att hitta distansen, men vi jobbade på och det gick tillslut det med.
 
sen körde vi en av mina svagaste punkter, bom, kryss, bom, kryss, bom, Souri brukar kunna dra ner huvudet i dom här övningarna rejält eftersom han inte haft styrkan att klara det, men idag så funkade det hur bra som helst, han kändes kanonfin! anledningen till att det är en svag punkt för mig, är att jag kan bli lite rädd när han får ner huvudet ordentligt eftersom det var just det so hände när jag åkte av och skadade ryggen, men nu så har han blivit starkare och då orkar han genomföra detta utan att göra så :)
 
vi avslutade med att rida på 2 hinder på långsidan, där koncentrationen skulle ligga på att ha ett jämt tempo, inte lägga så mycket fundering på hur många galoppsprång det blev osv, och det gick oxå hur bra som helst :)
 
Jag ville inte rida med eftersom mina ryggmuskler blev lite för trötta, och eftersom jag skulle jobba dagen efter så kände jag att jag inte vill ha ont i dom :) + att det faktiskt gick så bra som det gjorde så kändes det bra iallafall.

Så idag är jag ledig, jobbar ju söndag ist, mycket kul, söndagar är enligt mig den mest krävande turen vi har, även om det är en kort arbetsdag så är den intensiv, skulle väl gissa att jag allt som allt släpar runt 100-120 stora burar fyllda med rena och smutsiga kläder :) brukar drypa av svett när jag är klar, beror nog mycket på att jag är lite otränad också ;)
 
Har börjat med en ny diet, 5:2, och på de vanliga dagarna så äter jag enligt viktväktarna eftersom det gör det lätt för mig att hålla koll på vad jag stoppar i mig :)
 
Om ca 1, 5 timme blir det stallet med Carro, jag ska lägga fram en bom på mitten som jag kan rulla på så som jag gjorde hos Britt, bra att jobba med :)
 
Nej nu blir det nog lite frukost :) hej svejs
 
 
Söt morgontrött vovve!
 

Om

Min profilbild

Lina

Denna blogg handlar om mig och mitt liv med min älskade sambo Fredrik, min underbara hund Kitzy och min häst Souri, är nog allra mest inlägg om den sistnämnda ;)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela